Doe mee met Tante Lean Powerweek in januari 2025 en mei 2025!

Tante lean powerweek

HET EIGENAARSCHAP BIJ JOUW ONDERWIJSTEAM

Na de powerweek heb jij alle kennis en tools tot je beschikking om meer eigenaarschap bij jouw team neer te leggen, zodat jouw team met meer focus, plezier en resultaat samenwerkt en jij tijd overhoudt om echte verbinding op jouw school te creëren.

(MEER) EIGENAARSCHAP BIJ JOUW ONDERWIJSTEAM

Na de powerweek heb jij alle kennis en tools tot je beschikking om meer eigenaarschap bij jouw team neer te leggen, zodat jouw team met meer focus, plezier en resultaat samenwerkt en jij tijd overhoudt om echte verbinding op jouw school te creëren.

DE TANTE LEAN POWERWEEK

De powerweek (4,5 opleidingsdagen) is een combinatie van 4 opleidingen: Basiscursus Agile/SCRUM, Agile-coach in het onderwijs 1, Agile-coach in het onderwijs 2 en Liberating Structures.

De school als lerende organisatie - Tante Lean

Locatie:

Gestrand in Overveen (Bloemendaal)

De school als lerende organisatie - Tante Lean

start:

20 januari 2025
of
19 mei 2025

De school als lerende organisatie - Tante Lean

Duur:

4,5 dag opleidingsdagen

De school als lerende organisatie - Tante Lean

Kosten

€ 2.470 per deelnemer

Beeld social_A731965

HERKEN JIJ DIT?

 • Je komt structureel tijd te kort, omdat je continu bezig bent om álles en iedereen in de gaten te (moeten) houden. Een 50-urige werkweek is eerder regel dan uitzondering. 
 • Je zou graag meer zorg en aandacht willen geven aan die nieuwe collega of die ouder met een hulpvraag.
 • Je houdt ellenlange vergaderingen met je team, maar die leveren weinig tot geen resultaat op.
 • Je team is niet betrokken en gefocust en het ontbreekt hen aan energie en plezier.
 • Je wilt het eigenaarschap voor inhoudelijke vraagstukken en onderwijsontwikkeling bij de professionals (jouw team) neerleggen, maar je weet niet hoe of waar je moet beginnen.
 • Projecten worden opgestart, maar blijven vervolgens niet afgerond op de plank liggen.

NA HET VOLGEN VAN DE POWERWEEK …

kun jij complexe groepen tot 500 personen en/of meerdere teams begeleiden.
… heb jij de juiste kennis en praktische tools tot je beschikking om meer eigenaarschap bij jouw team neer te leggen. Het resultaat?

 • Je team is betrokken en energiek.
 • Je team werkt met een gezamenlijke focus en plezier samen. 
 • Je team behaalt meer resultaat in minder tijd. Vergaderingen zonder resultaat zijn verleden tijd en projecten worden moeiteloos afgerond.

… houd je eindelijk tijd over om met al je aandacht dat gesprek met die bezorgde ouder of die nieuwe collega te voeren, oftewel die verbinding te realiseren waar je zo naar verlangt. … én wil je nooit meer terug naar de oude situatie!

DSC05706

WAT LEER JE TIJDENS DE POWERWEEK?

De powerweek is een combinatie van 4 opleidingen die samen een COMPLEET aanbod vormen op weg naar meer eigenaarschap bij jouw onderwijsteam. Dit leer je per opleiding:

Basiscursus Agile/SCRUM

Duur: halve dag
Locatie: via ZOOM

Je maakt kennis met 3 werkvormen/methodes voor het uitvoeren van projecten die goed werken binnen het onderwijs: SCRUM Liberating Structures Sociocratie 3.0 Aan de hand van een fictief project leer je vervolgens hoe je deze methodes toepast in de onderwijspraktijk, en dus hoe je een groot project behapbaar maakt en meer gedaan krijgt in een kort tijd.

Liberating Structures

Duur: 1 dag
Locatie: Overveen of Bloemendaal aan Zee
Je ontdekt hoe Liberating Structures zorgen voor meer efficiëntie, betrokkenheid en energie binnen je team en hoe je daadwerkelijk resultaat behaalt tijdens een bijeenkomst of vergadering. Je leert het doel van een bijeenkomst of agendapunt te bepalen, om vanuit daar de juiste Liberating Structure te kunnen kiezen. Je oefent met de meest in het onderwijs toegepaste en nuttige Liberating Structures.

Agile-coach in het onderwijs level 1

Duur: 2 dagen
Locatie:
Overveen of Bloemendaal aan Zee Aan de hand van het Agile onderwijsmanifest verdiep je je in de Agile mindset. Je leert waarom deze mindset het antwoord is op de vele frustraties die momenteel in het onderwijs leven en hoe je dit toepast in de praktijk. Je leert hoe je je team betrokken maakt door de juiste uitnodiging te sturen en hoe je omgaat met weerstand. Je maakt kennis met de leidende principes van zelforganisatie en het concept ´open space´ en je leert hoe je dit toepast in je eigen team. Je ontdekt jouw talenten en krachten en je leert hoe je die kunt inzetten in jouw rol als Agile-coach.

Agile-coach in het onderwijs level 2

Duur: 1 dag
Locatie: Overveen of Bloemendaal aan Zee
Je leert wat de meest gemaakte fouten zijn bij veranderprocessen en hoe je die kunt voorkomen. Je maakt kennis met de verschillende fasen van groepsontwikkeling en groepsdynamica en hoe je daar positieve invloed op kan uitoefenen. Je leert op basis van Neuro Linguïstisch Programmeren om jouw eigen rol als Agile-coach beter te begrijpen. Je krijgt inzicht in de verschillende rollen in jouw team. Je leert wat nodig is om vol vertrouwen groepen tot wel 500 personen te begeleiden en hoe je meerdere projecten tegelijk op snelheid en waarde krijgt.

Aanmelden voor de powerweek!

Dit zeggen mensen over de powerweek

DSC05717

Deze kennis neem je mee:

 • Wat Agile werken is en hoe je het toepast in het onderwijs
 • Hoe je verandermanagement bekijkt vanuit een nieuw perspectief
 • Op welke manier je steun creëert voor veranderprocessen
 • Hoe je omgaat met weerstand vanuit verschillende hoeken
 • Wat de kracht en concrete toepassing van zelforganisatie zijn
 • Waar jouw persoonlijke krachten liggen en hoe je deze optimaal benut als Agile coach
 • Wat Liberating Structures zijn, hoe ze werken en belangrijker, hoe je ze kunt inzetten.
 • Is je gereedschapskist gevuld met werkvormen om bijeenkomsten, teamdagen en vergaderingen met maximale betrokkenheid te begeleiden.
 • Weet je hoe je jouw uitdaging met behulp van Liberating Structures om te zetten in acties.
 • Ga je gegarandeerd met een dosis frisse energie en inspiratie naar huis
 • Krijg je meerdere certificaten en voor Agile-coach in het Onderwijs level 1 zelfs 20 punten in het schoolleidersregister PO
 • En nog veel meer…

gratis Intervisies

Na het volgen van de powerweek mag je 4 keer gratis aansluiten bij een intervisiebijeenkomst.

Dit is een unieke kans om tot ruim een jaar na het volgen van de powerweek begeleid te worden door onze coaches!
Je kunt tijdens deze sessies namelijk al je vragen afvuren op een Agile-coach van Tante Lean en sparren over je praktijkuitdagingen met andere Agile-professionals uit verschillende organisaties.
De intervisiebijeenkomst vindt telkens plaats op de maandagmiddag van de powerweek en duurt 2 uur. 

De school als lerende organisatie - Tante Lean

De Tante Lean Power Week is voor iedereen die zich helemaal wil onderdompelen in Agile werken en zelforganisatie. Je leert hoe je complexe groepen tot 500 personen en/of meerdere teams kunt begeleiden.

Veelgestelde vragen

Inhoudelijk

De powerweek is voor school- en teamleiders in het onderwijs en jeugdzorg. Je bent een onderwijsprofessional met management- of coördinatietaken of je begeleidt projecten.

We raden je aan om te starten met de Basiscursus Agile/Scrum

 

De Agile-coach in het onderwijs 2 (ACO 2) kun je pas volgen als je eerst de Agile-coach in het onderwijs 1 hebt gevolgd. Idealiter volg je de ACO 2 minimaal 1 powerweek later. 

 

Ook kun je pas deelnemen aan de intervisiebijeenkomsten als je de Agile-coach in het onderwijs 1 en/of Liberating Structures hebt gevolgd.

 

Voorbeeld van een powerweek verdeeld over verschillende periodes:

Basiscursus Agile/Scrum: powerweek #1

Agile-coach in het onderwijs 1: powerweek #2

Liberating Structures: powerweek #3

Agile-coach in het onderwijs 2: powerweek #3

Intervisiebijeenkomsten (4x): vanaf powerweek #3

Ja! De powerweek is voor iedere onderwijsprofessional die een team begeleidt, van welke grootte dan ook.

De opleidingen zijn vooral gericht op teamleiders en projectbegeleiders, maar als leerkracht ben je ook van harte welkom.

Wij geven geen vrijstellingen. Agile en Scrum zijn slechts een aantal van de methodes/tools die we gebruiken. De rode draad van de powerweek is (meer) eigenaarschap, focus en plezier bij onderwijsteams en daar ligt ook de te behalen waarde. Twijfel je of je wellicht toch een aantal opleidingen kunt overslaan? Misschien is het dan aan te raden om een losse opleiding bij ons te volgen. Neem gerust even contact met ons op via vraaghetaan@tantelean.com voor persoonlijk advies.

Praktisch

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. De powerweek is gericht op deelnemers met een hbo-werk/-denkniveau.

Basiscursus Agile/Scrum: online (via Zoom)

Agile-coach in het onderwijs 1: Overveen of Bloemendaal aan Zee

Agile-coach in het onderwijs 2: Overveen of Bloemendaal aan Zee

Liberating Structures: Overveen of Bloemendaal aan Zee

Intervisie: online (via Zoom)

Als je met meerdere collega´s mee wilt doen, is het wellicht een optie om de powerweek incompany af te nemen. Neem in dat geval contact met ons op via vraaghetaan@tantelean.com.

Je bent binnen het tijdsbestek van 1 jaar vrij om de opleidingen zelf in te delen. Je kunt dus alles in 1 week volgen of de verschillende opleidingen verdelen over het jaar. 

OVER TANTE LEAN

Onze Agile-coaches komen stuk voor stuk uit het onderwijs: van leerkracht tot directeur. Dus we kennen de slagen van de zweep. We weten als geen ander dat de werkdruk ontzettend hoog is, zowel bij jou als je team, en dat dat ten koste gaat van het werkplezier, de productiviteit en onderwijsinnovatie. 

 

Onze missie is om van het onderwijs weer een leuke werkplek te maken, waar je met plezier naartoe gaat en waar verbinding ontstaat tussen leerling, leerkracht en schoolleiding.

 

Dat doen we met de Tante Lean – aanpak, die als een rode draad door de powerweek loopt. We zijn experts in het realiseren van zelforganisatie in het onderwijs en bij ons staat met meer plezier en focus samenwerken voorop.

De school als lerende organisatie - Tante Lean

Deze opleiding is iets voor jou als je:

 • Sowieso al graag een of meerdere trainingen van Tante Lean wilde volgen (dan bespaar je met de Powerweek namelijk een hoop geld)
 • Management- of coördinatietaken hebt of projecten begeleidt in het onderwijs
 • Agile écht in de vingers wilt krijgen
 • Meer wilt weten over zelforganiserende teams en hoe je die begeleidt
 • Meer betrokkenheid van je team en/of collega’s wilt ervaren.
 • Je team wilt helpen om betere resultaten te behalen in minder tijd
 • Wilt dat mensen weer met plezier naar jouw vergadering komen, waarin ze zich bovendien gehoord voelen.
 • Een bijeenkomst met échte resultaten en opbrengsten wilt afsluiten.