|LIBERATING STRUCTURES

Zie jij tijdens een vergadering, bijeenkomst of studiedag je collega’s met allerlei andere zaken bezig zijn en weinig tot geen betrokkenheid tonen?

Zijn steeds dezelfde mensen aan het woord en blijven de andere collega’s wat meer op de achtergrond?

Heb je aan het einde van de bijeenkomst nog lang niet alle agendapunten behandeld, laat staan dat er concrete acties uit zijn gekomen?

Jij bent een ambitieuze onderwijsprofessional, maar het lukt je maar niet om je team mee te krijgen. En dat is begrijpelijk, want je weet dat ze, na een lange dag werken, vaak moe zijn en met tegenzin nog naar een vergadering gaan.

Je doet je best om dat laatste beetje zin en energie er nog uit te krijgen, maar in plaats daarvan kost het jou alleen maar ontzettend veel energie, en zonder resultaat.

En je bereidt je vergadering zo goed voor! Maar aan het einde kom je tijd te kort en ga je met een lijstje meningen naar huis, in plaats van een concrete actielijst.

JA! DIT WIL IK

Liberating Structures (LS) zijn dé oplossing om de betrokkenheid, innovatie en participatie binnen een team of een groep te vergroten.

LS zijn een verzameling van simpele, maar krachtige en slimme werkvormen die ervoor zorgen dat iedereen, ongeacht de grootte van de groep, betrokken wordt bij het maken van plannen.

Liberating Structures maken gebruik van de kennis van de groep en hun gezamenlijke expertise. En ze creëren een optimale omgeving om creatieve processen de ruimte te bieden.

De werkvormen doen zijn werk, zodat jij als begeleider of onderwijsprofessional niet constant aan het woord hoeft te zijn. Daarnaast is het team door de verschillende opdrachten letterlijk constant in beweging! Die afwisseling zorgt voor plezier en energie. En je verzamelt gerichte opbrengsten. Door het gebruik van deze werkvormen werk je toe naar het verzamelen van gerichte opbrengsten. Je weet bovendien hoeveel tijd je hiervoor nodig hebt.

De LS zijn in 2013 ontwikkeld door Henri Lipmanowicz en Keith McCandless, als oplossing voor het routinematige werken in organisaties wat zorgt voor minder betrokkenheid en inclusie en wat de talenten van medewerkers negeert.

Hoe komt het dat zoveel organisaties uit allerlei sectoren vol zitten met medewerkers die niet betrokken zijn, groepen die niet functioneren en verspilde ideeën?”

“Leiders weten dat zij productiviteit en innovatie enorm vergroten als iedereen volledig betrokken zou zijn. De uitdaging is HOE dat te doen. Liberating Structures zijn nieuwe, praktische en no-nonsense methodes die je helpen om dit doel te bereiken, ongeacht de groepsgrootte.”

“Liberating Structures starten met iets wat zo simpel en essentieel is waardoor datgene het bijna niet waard lijkt om uit te voeren, en eindigen met iets wat zo krachtig en diepgaand is dat het bijna onmogelijk lijkt.”

“Mijn stem wordt weer gehoord!”

JA! DIT IS ÉCHT VOOR MIJ

WAT GA JE LEREN?

Tijdens de training ga je leren om de Liberating Structures op jouw eigen werkplek te gebruiken. Dat doen we aan de hand van een case/uitdaging van jouw eigen school.

We starten met de theorie:

 • Hoe zijn Liberating Structures ontstaan?
 • Hoe werken ze?
 • En waarom zijn ze zo waardevol?

Aan de hand van een string van structures leer je jouw uitdaging om te zetten in een actie.

We oefenen veel, zodat je een aantal structures echt goed in de vingers krijgt en deze direct kunt toepassen in de praktijk.

REVIEWS

AANMELDEN  Kies een datum:

  9 februari 2022: Training Liberating Structures (Parnassia aan Zee)

  15 juni 2022: Training Liberating Structures (Parnassia aan Zee)

  Factuurgegevens

  De training vindt plaats op onze vaste trainingslocatie Parnassia aan Zee. Een heerlijke lunch, prachtig uitzicht op de Kennemerduinen en uitwaaien op het strand gegarandeerd!

  AANMELDEN

  NIVEAU

  DUUR

  2 dagdelen

  STUDIEBELASTING

  2 dagdelen

  STUDIEMATERIAAL

  Studiemateriaal wordt indien van toepassing uitgereikt door de docent.

  VEREISTE OPLEIDINGSEISEN

  VRIJSTELLINGEN

  niet van toepassing

  EXAMEN

  niet van toepassing

  CERTIFICAAT

  Liberating Structures

  SPECIALE VOORWAARDEN

  niet van toepassing

  TE BEHALEN KWALIFICATIES

  niet van toepassing

  KOSTEN

  € 495 per deelnemer (vrijgesteld van btw)
  Incl. luxe set Visual Design Cards

  TRAINERS

  Tim van Rheenen
  Rory van Rees