Doe mee met Tante Lean Powerweek in januari 2025 en mei 2025!

Doe het gelijk goed met de Tante Lean Powerweek

Je wilt graag meer plezier in je werk, meer resultaat in minder tijd en je wilt een team dat betrokken is en minder afhankelijk is van jou. Geen ellenlange vergaderingen meer, die niks opleveren, maar gerichte meetings waar concrete actielijsten uitkomen én ook nog eens op tijd klaar zijn.

Als jij voelt dat het tijd is voor verandering. Dat het tijd is om agile werken te omarmen, om écht een verschil te kunnen maken binnen jouw school. En bovendien kun je wel een energieboost gebruiken. Dan is het tijd voor de Tante Lean Powerweek.

De Tante Lean Powerweek bestaat uit 4 opleidingen:

Je kiest zelf de trainingsdata binnen het tijdsbestek van één schooljaar. Je kunt dus alles in één week doen, maar kunt het ook verspreiden over het schooljaar als je dat beter uitkomt. Met de Tante Lean Powerweek ben je maximaal toegerust om als Agile-coach aan de slag te gaan op jouw school en leiding te geven in een ontwikkelcultuur.

Daarnaast krijg je een sparringsgesprek cadeau met een ervaren trainer van Tante Lean.

Basiscursus Agile/SCRUM

Maak kennis met Scrum! Dé werkvorm voor het onderwijs om sneller resultaten te boeken, meer overzicht te houden en je werkplezier te vergroten. Wij leren je in een ochtend de basis van Agile Scrum, zodat je het daarna direct kunt toepassen bij jou op de werkvloer.

Agile-coach in het onderwijs level 1

Tijdens de geaccrediteerde, tweedaagse Opleiding tot Agile-coach in het onderwijs 1 (ACO 1) van Tante Lean ga je intensief aan de slag met de Agile mindset. Na de opleiding heb je precies alle kennis en concrete, praktische tools om direct aan de slag te gaan als Agile-coach op jouw school.

Agile-coach in het onderwijs level 2

Tijdens deze dag gaan we dieper in op: Veelgemaakte fouten bij veranderprocessen en wat de gevolgen daarvan zijn. De verschillende fasen van groepsontwikkeling en groepsdynamica. Jouw eigen rol als agile-coach op basis van NLP.

Liberating Structures

Liberating Structures zijn een verzameling van simpele, maar krachtige en slimme werkvormen die ervoor zorgen dat iedereen, ongeacht de grootte van de groep, betrokken wordt bij het maken van plannen. Na deze training heb je 33 werkvormen tot je beschikking waarmee elke vergadering gegarandeerd meer gaat opleveren.

De school als lerende organisatie - Tante Lean

We weten hoe het is

Wij komen uit het onderwijs. Van leerkracht tot directeur; we hebben het onderwijs doorleefd en stuk voor stuk kennen we de slagen van de zweep:

 • de eenzaamheid van het vak,
 • het gebrek aan effectief en efficiënt samenwerken,
 • de beperkte impact als leraar op de ontwikkeling van de school of het schoolbestuur, omdat het initiatief altijd ‘hoger’ in de organisatie ligt,
 • de giga tijds- en werkdruk waaronder je staat.

Wij zijn vastbesloten daar wat aan te doen! We weten namelijk ook – uit ervaring – dat het anders kan! Door problemen om te zetten in actie. Met behulp van een Agile mindset en -werkvormen.

En omdat we het veld zo goed kennen, heb je bij ons aan een half woord genoeg. We hebben bovenal passie voor het onderwijs. Daardoor zijn wij in staat echt contact te maken met de onderwijsteams. Onze drijfveer is het onderwijs nóg leuker maken.Voor de leerling, maar vooral ook voor jou. Dat je weer met een lach op je gezicht naar je werk gaat, dat je het verschil kunt maken waar je zo naar verlangt en dat je energie krijgt i.p.v. dat je werk energie slurpt.

Tijdens deze Powerweek krijg je van ons – naast een hoop kennis en praktische handvatten – een gegarandeerde energieboost.

Deze opleiding is iets voor jou als je:

 • Sowieso al graag een of meerdere trainingen van Tante Lean wilde volgen (dan bespaar je met de Powerweek namelijk een hoop geld)
 • Management- of coördinatietaken hebt of projecten begeleidt in het onderwijs
 • Agile écht in de vingers wilt krijgen
 • Meer wilt weten over zelforganiserende teams en hoe je die begeleidt
 • Meer betrokkenheid van je team en/of collega’s wilt ervaren.
 • Je team wilt helpen om betere resultaten te behalen in minder tijd
 • Wilt dat mensen weer met plezier naar jouw vergadering komen, waarin ze zich bovendien gehoord voelen.
 • Een bijeenkomst met échte resultaten en opbrengsten wilt afsluiten.
De school als lerende organisatie - Tante Lean

Na de powerweek

 • Wat Agile werken is en hoe je het toepast in het onderwijs
 • Hoe je verandermanagement bekijkt vanuit een nieuw perspectief
 • Op welke manier je steun creëert voor veranderprocessen
 • Hoe je omgaat met weerstand vanuit verschillende hoeken
 • Wat de kracht en concrete toepassing van zelforganisatie zijn
 • Waar jouw persoonlijke krachten liggen en hoe je deze optimaal benut als Agile coach
 • Wat Liberating Structures zijn, hoe ze werken en belangrijker, hoe je ze kunt inzetten.
 • Is je gereedschapskist gevuld met werkvormen om bijeenkomsten, teamdagen en vergaderingen met maximale betrokkenheid te begeleiden.
 • Weet je hoe je jouw uitdaging met behulp van Liberating Structures om te zetten in acties.
 • Ga je gegarandeerd met een dosis frisse energie en inspiratie naar huis
 • Krijg je meerdere certificaten en voor Agile-coach in het Onderwijs level 1 zelfs 20 punten in het schoolleidersregister PO
 • En nog veel meer…

extra bonus

 • Je krijgt na afloop een eigen Liberating Structures – kaartenset
 • Je hebt een netwerk opgebouwd van gelijkgestemden uit de onderwijswereld.
 • Je mag 4 keer gratis meedoen aan onze intervisiebijeenkomsten.
 • Door de Powerweek te boeken in plaats van de losse opleidingen, krijg je meer dan € 800 korting.

De Tante Lean Powerweek is voor iedereen die zich helemaal wil onderdompelen in Agile werken en zelforganisatie. Je leert hoe je complexe groepen tot 500 personen en/of meerdere teams kunt begeleiden.

De school als lerende organisatie - Tante Lean

praktische informatie over de powerweek

Met de Powerweek vergaar je bergen kennis, praktische handvatten om de kennis direct in de praktijk te kunnen toepassen en een gegarandeerde energieboost.En als dat nog niet genoeg is, je bouwt direct aan je netwerk binnen het onderwijs en leert van hoe andere scholen bepaalde zaken aanpakken.

De school als lerende organisatie - Tante Lean

Locatie:

Parnassia aan Zee

De school als lerende organisatie - Tante Lean

Eerstvolgende startmogelijkheid:

3 oktober 2022

De school als lerende organisatie - Tante Lean

Duur:

4,5 dag training (in 1 week of verspreid binnen 1 schooljaar) + 4 intervisiebijeenkomsten

De school als lerende organisatie - Tante Lean

Investering

€ 2.470 per deelnemer (vrijgesteld van btw) in plaats van € 3.323

De Tante Lean Power Week is voor iedereen die zich helemaal wil onderdompelen in Agile werken en zelforganisatie. Je leert hoe je complexe groepen tot 500 personen en/of meerdere teams kunt begeleiden.

veelgestelde vragen

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit.”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam ullamcorper risus nec porttitor rhoncus. Etiam dolor arcu.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam ullamcorper risus nec porttitor rhoncus. Etiam dolor arcu.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam ullamcorper risus nec porttitor rhoncus. Etiam dolor arcu.