ZOOM

Een veel gestelde vraag is of de veiligheid van onze data en privacy niet in het gedrang komt. Wat doet ZOOM met de data die via hun servers loopt, wordt er meegekeken, opgeslagen en doorverkocht?

ZOOM heeft inderdaad een aantal essentiële veranderingen doorgevoerd op het gebied van veiligheid en privacy. De mogelijke issues met betrekking tot veiligheid en privacy zijn onder een loep komen te liggen door de exponentiële toename in gebruik van de applicatie. Deze issues gelden echter niet voor alle manieren waarop ZOOM wordt gebruikt en ook het doorsturen van (persoonlijke) gegevens aan derden is inmiddels aangepakt door ZOOM.

Met verschillende maatregelen kan ongewenst bezoek bovendien goed worden voorkomen. ZOOM heeft de standaard instellingen zodanig aangepast dat er een extra beveiliging in zit. ZOOM lanceert begin mei versie 5.0: hierin zit extra encryptie verwerkt. ZOOM rolt dit gedurende de maand mei wereldwijd uit.
De sessie-ID komt niet meer in beeld als je bijvoorbeeld via Facebook live uitzendt.

Je kunt instellen dat deelnemers in de wachtkamer plaatsnemen totdat je ze persoonlijk toegang geeft na een check op legitiem aanwezig zijn.

Je kunt een vergadering op slot doen, zodat niemand meer aan kan sluiten.

De gebruiker laat helemaal geen data achter bij gebruik van ZOOM. In tegenstelling tot de zogenaamde veilige tools is het niet nodig om een login te maken en/of een e-mailadres in te voeren.

Je kunt zelf kiezen op welke plek je een opgenomen sessie bewaart. Ten eerste kan dat al gewoon op je eigen computer, maar sinds kort kun je ook een land aangeven als je het toch in de cloud wilt doen.

Sessies kunnen worden beveiligd met een wachtwoord. Alleen de genodigde deelnemers en wij hebben dit wachtwoord. Deel deze beveiligde link dus niet met derden!

De host kan bezoekers blokken en video en geluid direct uitschakelen.