fbpx
WAT WE DOEN2021-09-03T15:47:15+02:00

WAT WE DOEN

|MET MEER PLEZIER EN FOCUS SAMENWERKEN IN HET ONDERWIJS|

Bij Tante Lean staat met meer plezier en focus samenwerken voorop. We zijn experts in het realiseren van zelforganisatie in het onderwijs. Dat doen we door teams en groepen te begeleiden en op te leiden. Onze expertise is gebaseerd op drie pijlers:

ENERGIE

We zijn een jong en energiek team. We houden van aanpakken, van doen! Deze energie brengen wij ook over op de teams die we begeleiden. Die energie ontstaat door het realiseren van zelforganisatie: wij leggen het eigenaarschap bij de teams.

  • Geen ellenlange vergaderingen, maar korte sprints en stand-up meetings.
  • To-do’s worden opgedeeld in kleine stukjes, waardoor het ineens veel makkelijker is om een taak af te ronden. En dat werkt motiverend.
  • Transparante communicatie zorgt voor meer betrokkenheid en het gevoel dat je met elkaar iets aan het bereiken of neerzetten bent.
  • Met verschillende werkvormen houden we de energie hoog en brengen we plezier en inspiratie!
  • Wij zorgen voor focus op de doelen die we willen bereiken en brengen perspectief.

UIT DE PRAKTIJK

Iedere Agile-coach van Tante Lean komt uit het onderwijs. Van leerkracht tot directeur; we hebben het onderwijs doorleefd en stuk voor stuk kennen we de slagen van de zweep:

  • de eenzaamheid van het vak,
  • het gebrek aan effectief en efficiënt samenwerken,
  • de beperkte impact als leraar op de ontwikkeling van de school of het schoolbestuur, omdat het initiatief altijd ‘hoger’ in de organisatie ligt.

Wij zijn vastbesloten daar wat aan te doen! Door problemen om te zetten in actie.

We hebben bovenal passie voor het onderwijs. Daardoor zijn wij in staat echt contact te maken met de onderwijsteams. Onze drijfveer is het onderwijs nóg leuker maken.

AGILE

Samenwerken wordt alsmaar complexer en er worden steeds hogere eisen gesteld aan leerkrachten en teamleiders. Het antwoord hierop is een Agile Mindset.

Door te werken op basis van de Agile-principes ontstaat er:

  • een beter werkklimaat: de school wordt een fijne plek om in te werken, zodat je als leerkracht écht een bijdrage kunt leveren aan het onderwijs. Dat is immers wat je als leerkracht wilt! We willen het beroep van leerkracht weer leuk en aantrekkelijk maken.
  • een school die de leerlingen bedient: alle focus gaat naar de leerling, die door een goede basis beter voorbereid wordt op de maatschappij van morgen.

Agile werken is een gedegen visie op werken om teams te begeleiden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat werken in een organisatie met een Agile Mindset als fijner wordt ervaren en de kwaliteit van het eindproduct beter is. We waken ervoor dat Agile werken geen doel op zich wordt. Het gaat ons echt om een beter werkklimaat en beter onderwijs!

Tante Lean helpt het onderwijs meer waarde te creëren bij verandering, vernieuwing of verbetering. Hierdoor ontstaan ongekende niveaus van productiviteit, kwaliteit en betrokkenheid.

#INDEPRAKTIJK

Al ruim vijf jaar begeleiden wij scholen bij het plezierig samenwerken in teams. En met succes.

“Djoro heeft een scherpe geest en een brede blik op de positie van onderwijs in de huidige maatschappij. Hij beschikt over veel kennis van zaken en expertise. Hij is soepel en prettig in de samenwerking en heeft een goed gevoel voor verhoudingen. Hij heeft een dienstbare opstelling en bij hem gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.” – Carl Fikenscher, bestuurder Scholengroep Holland

“Djoro Loupatty weet de uit ICT afkomstige werkwijze uitstekend om te zetten naar de praktijk van onderwijsland.” – Mieke Pater, opleidingsmanager ROC Horizon College

“Djoro Loupatty heeft mij op een aantal momenten geholpen met intensieve en complexe verandertrajecten. Hierbij bleek Djoro goed in staat om in een korte tijd de opdracht zeer concreet te maken, een team samen te voegen en blijvend te laten richten op de te behalen resultaten. Op originele en doortastende wijze werden de resultaten elke keer behaald. Bijvangst daarbij was een positieve sfeer en gedragen, waardevolle oplossingen. Naast deze opdrachten heb ik Djoro en zijn collega’s mogen meemaken tijdens zijn bootcamps Agile Werken. Zeer mooi om ook op die manier te mogen ervaren welke energie losgemaakt wordt met dit gedachtegoed.” – Otto Heijst, bestuurder Impuls

“Na zelf een bootcamp volgen en de nodige vingeroefeningen met agile werken en een scrumboard, heb ik vol overtuiging mijn team al een paar keer mee laten nemen door de mensen van Tante Lean. Als producteigenaar heb ik de teamleden eigenaar kunnen laten zijn van ingrijpende processen in het team. Ik kreeg, door deze manier een professioneel functionerend team, dat niet praat over een PLG, maar weet hoe ze dit zelf kunnen doen! De energie stroomt door het team. Dat gun ik elk team!” – Marco Brinkhuis, directeur Anne Frankschool

BLOG

Online releasen

februari 2nd, 2021|

Door Tim van Rheenen Online werken - we ontkomen er niet meer aan. Dus zodoende begeleidde ik onlangs de eerste online release op OBS Groenehoek. [...]

Programma Agile Amsterdam 2020

juni 16th, 2020|

Een paar weken geleden besloten we al dat Agile Amsterdam doorgaat, omdat we het thema (Agile in het onderwijs) gewoon té belangrijk vinden. In welke [...]

Ga naar de bovenkant