FACILITATOR VOOR HET ONDERWIJS

Lukt het je zelden om alle onderwerpen op de agenda te behandelen?

Ben je eigenlijk helemaal niet tevreden met de opbrengst, terwijl de voorbereiding je ontzettend veel tijd heeft gekost?

Ben je meer aan het hosten dan dat je je echt bezig kunt houden met de inhoud?

Hoor je je leerkrachten zeggen dat ze het allemaal best gezellig vonden, maar vragen ook zij zich af wat het nu écht heeft opgebracht?

Vertellen ze je dat ze blij zijn dat ze morgen weer gewoon les mogen geven?

Ben je overtuigd van hun kwaliteiten en professionaliteit, maar komt hun bijdrage vaak niet tot zijn recht?

Je bent bent teamleider of directeur op een school en weet dat jouw leerkrachten en docenten professionals zijn met geweldige ideeën. Ze zijn gepassioneerd en goed in hun vak. Die geweldige ideeën wil je heel graag horen en bespreken, maar tijdens teammeetings lukt het je niet om hen te enthousiasmeren.

JA! DIT WIL IK

Deze problemen en wensen motiveerden ons enorm om een oplossing te bieden. Wat is er nu nodig om onderwijsteams dit soort dagen anders te laten beleven? Wat is er nodig om meer opbrengst en waarde te generen tijdens deze kostbare momenten?

Daarom ontwikkelden we Facilitator voor het Onderwijs!

Door de inzet van een facilitator creëer je veel meer opbrengst en waarde tijdens een meeting of studiedag. Doordat wij het eigenaarschap bij het team leggen, ontstaat er meer betrokkenheid, focus en plezier in het team.

“Afwisselende werkvormen waardoor de sessie niet langdradig werd.”

“Zinnige en gestructureerde bijeenkomst.”

“De werkvormen zorgden voor betrokkenheid.”

“Wat fijn om me alleen op de inhoud te hoeven focussen.”

“Ik voelde me echt aangehaakt.”

JA! DIT IS ÉCHT VOOR MIJ

HOE DOEN WE DAT?

De 3 kernwoorden voor onze aanpak zijn: focus, plezier en eigenaarschap.

FOCUS

Door middel van een voorgesprek met de eigenaar (directeur / teamleider) bespreken we duidelijk wat de verwachte opbrengst van een teammeeting, studiedag etc. is. Naar aanleiding van dit voorgesprek maken we een op maat gemaakt programma voor de dag.

We maken hierbij gebruiken van onder andere:

  • Liberating structures (interactieve structuren om iedereen te horen en te betrekken)
  • Sociocratie 3.0 (integratieve besluitvorming)
  • Kanban (prioriteren van taken)
  • Design sprints (supersnelle innovatie)
  • Business Model Canvas (de focus van jouw school op 1 pagina)

PLEZIER

Gedurende de (mid)dag maken staan plezier en opbrengst naast elkaar. Zonder plezier geen opbrengst en andersom. Om dit plezier te genereren gebruiken we uitdagende werkvormen en wordt er veelvuldig een energizer gebruikt.

Waarde creëren begint namelijk met plezier. De drempel van de weerstand verdwijnt en de deelnemers komen in de juiste stand.

EIGENAARSCHAP

De deelnemers ervaren dat ze inspraak hebben op de keuzes die op school worden gemaakt. Onze werkvormen en de flexibiliteit die hierbij hoort, geven de deelnemers eigenaarschap: eigenaarschap op de koers die een school vaart, maar ook op de ontwikkelingsprocessen die hierbij horen. Zowel het team als het MT is tijdens de (mid)dag eigenaar. Dit creëert een gelijk speelveld wat doorgaans als erg prettig wordt ervaren door beiden partijen.

Wij faciliteren zowel op locatie als online!

KOSTEN

Je kunt al vanaf€ 440 een facilitator van Tante Lean inzetten. Facilitator voor het Onderwijs is een maatwerk product. Wij sturen daarom altijd eerst een offerte.

Op locatie
Halve dag (+/- 4 uur): vanaf € 880
Hele dag (+/- 8 uur): vanaf € 1.320

Online (min. 2 uur): vanaf € 440

VRIJBLIJVEND GESPREK AANVRAGEN

Vraag een VRIJBLIJVEND gesprek aan via onderstaand contactformulier en geef hierin eventueel alvast aan om wat voor meeting het gaat en wanneer deze gepland staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.