HOE AGILE IS JOUW SCHOOL(BESTUUR)?

.

Agile werken biedt de tools die nodig zijn om teams in staat te stellen ongekende niveaus van productiviteit, kwaliteit en betrokkenheid te realiseren en daarin te ondersteunen. Daarnaast wordt er een vertaalslag gemaakt naar zelforganisatie en werken in zelfsturende teams binnen het passend onderwijs.

Letterlijk vertaald betekent ‘Agile’: wendbaar, behendig, lenig, vlug. Het woord Agile kreeg in 2001 een speciale betekenis. In dat jaar werd namelijk het ‘Manifesto for Agile Software Development’ (het Agile Manifesto) opgesteld. Vanaf dat moment werd het begrip Agile gekoppeld aan dit Manifesto en kreeg het extra betekenis in de wereld van de softwareontwikkeling en nu ook in het onderwijs.

Het Agile Manifest is gebaseerd op waarden en principes. Tante Lean heeft deze – samen met klanten – vertaald naar het onderwijs en verwerkt in bijgaande enquête. Door de enquête in te vullen krijg je een indruk van de Agility van jouw school en schoolbestuur. Het is nadrukkelijk bedoeld als tool om over Agility met elkaar in gesprek te gaan. Dat gesprek kan leiden tot input voor een werkagenda Agility.

Dus wil jij weten hoe Agile jouw schoolbestuur is? Doe dan De Tante Lean Agile Quick Scan – Onderwijs en ontvang een vrijblijvend advies op maat!*

De Tante Lean Agile Quick Scan – Onderwijs

*Om jou een vrijblijvend advies te kunnen geven, vragen wij je om je e-mailadres in te vullen. Dit e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt om contact met je op te nemen met betrekking tot een advies naar aanleiding van het invullen van De Tante Lean Agile Quick Scan – Onderwijs. Het zal niet voor andere doeleinden (marketing, verkoop aan derden etc.) worden gebruikt