tante lean congres

MET FOCUS EN PLEZIER
SAMENWERKEN IN DE 21STE EEUW

voor schoolleiders en facilitators in het onderwijs of mensgerichte organisaties

11 oktober 2024 | Parnassia aan zee Bloemendaal

Het Tante Lean congres voor het onderwijs

Wij organiseren ons allereerste congres voor schoolleiders, facilitators in het onderwijs en mensgerichte organisaties. Dit is hét congres waarbij iedereen weer voor één dag terug naar school gaat, hoe gaaf is dat! De gehele dag staat in het teken van het ontmoeten van gelijkgestemden, inzichten opdoen met betrekking tot efficiënt en effectief samenwerken en focus en plezier hebben samen. 

Met inspirerende en enthousiaste keynotes van onze gastsprekers Marc Lammers, Jef van de Hout en Fabio D’Agata belichten we verschillende kanten van samenwerken, teamflow, creativiteit en ook het belang van beweging komt aan bod. Kortom, het congres van Tante Lean over het onderwijs, teamflow en samenwerken belooft een waanzinnig leerzame dag met gelijkgestemden te worden. Zien we jou op 11 oktober 2024 bij Parnassia aan Zee in Bloemendaal?

Wat je gaat leren

Met schoolleiders en teamleiders in het onderwijs gaan we een zinderende dag beleven. Met focus en plezier samenwerken is de kernwaarde van Tante Lean en precies dat gaan we aan jou overbrengen. Niemand minder dan Marc Lammers verzorgt de aftrap en hij neemt ons meteen mee naar zijn succesvolle carrière. Hoe heeft hij zijn team in de flow gekregen? Hoe gaat het in de praktijk met innovatief leiderschap? Marc zal alle vragen beantwoorden tijdens ons congres. 

Daarnaast verzorgt Martina de Lange, trainster bij Tante Lean, een inspirerende workshop over leiderschap in deze tijd: waar loop je tegenaan? Wat vraagt deze tijd van jou en wat is er veranderd? Wat werkt wel en niet? Alle mogelijke vragen over leiderschap worden door Martina uitgebreid behandeld en beantwoord.

Gedurende de dag ontdekken we nog veel meer over teamflow, samenwerken en het onderwijs van gastsprekers Fabio D’Agata en Jef van den Hout. Het belooft een inspirerende dag te worden voor iedereen in het onderwijs. Zoals Marc Lammers mooi zegt: “Winnaars hebben een plan. Verliezers hebben een excuus. Dus, geen excuus: meld je nu aan voor het congres van Tante Lean op 11 oktober 2024 in Bloemendaal. Tot dan!”

 

“WINNAARS HEBBEN EEN PLAN. VERLIEZERS HEBBEN EEN EXCUUS. DUS, GEEN EXCUUS: MELD JE NU AAN"

Het programma

09:00 uur | inloop
09:30 uur | opening
09:45 uur | keynote door Marc Lammers
10:45 uur | pauze
11:00 uur | keynote door Jef van den Hout over teamflow
12:00 uur | lunch
13:00 uur | workshops door Martina de Lange (Tante Lean) en Fabio D’Agata
14:30 uur | pauze
14:45 uur | Open Space 
15:45 uur | borrel
17:00 uur | einde

#teamflow

Hoe krijg je jouw onderwijsteam in de flow?

Onze KEYNOTE SPREAKER tijdens het congres is niemand minder dan Nederlands hockeycoach en voormalig hockeyspeler Marc Lammers! Marc zal de aftrap verzorgen én met ons in gesprek gaan. Met Marc als bondscoach won het Nederlandse dameshockeyteam de gouden medaille op de Olympische Spelen in 2008. Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen? Hoe ging hij van een GOED naar GOUD?

gastsprekers

Marc Lammers

Vanaf 2001 was Marc Lammers acht jaar lang bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam. Jarenlang heeft hij met Oranje verschillende succcessen behaald met als hoogtepunt de gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing in 2008.

Tegenwoordig houdt Marc Lammers zich bezig met het coachen en inspireren van teams en teamleiders. Marc toont aan de hand van een elftal eigenschappen de route naar teamflow.

Ga je mee voor GOUD?

Als spreker is Marc Lammers zeer inspirerend, maar ook vernieuwend. Hij maakt veel gebruik van visuele en interactieve middelen waardoor zijn presentaties levendig zijn en emotie oproepen, alsof je er zelf bij bent geweest. Hij heeft een duidelijke visie op coaching en ontwikkeling. Coachen is de laatste tijd heel erg veranderd, coachen doe je samen, niet top-down.

Zijn visie op coachen en ontwikkeling komt ook sterk naar voren in de boeken die hij heeft geschreven: ‘Coachen doe je samen’ en ‘Yes! Een crisis’ en ‘FLOW, van goed naar goud’.

Jef van den Hout

Jef van den Hout houdt zich bezig met alles wat verwant is aan teamflow. Zo doet hij onderzoek naar teamflow, inspireert hij over teamflow, leidt hij professionals op in teamflow gedachtegoed en helpt hij organisaties en teams de kans te vergroten om teamflow te ervaren.

Tijdens ons congres kom je er achter wat de voorwaarden voor (team)flow zijn en wat precies de unieke kenmerken zijn van deze magische (gedeelde) ervaring. Tijdens zijn lezing zal hij wetenschappelijke inzichten op een humoristische en laagdrempelige manier vertalen naar de (team)praktijk van alledag.

In 2009 gaf Jef zijn baan op omdat hij zelf niet in de juiste flow zat. Om deze te vinden leek het hem daarom verstandig om onderzoek te gaan doen naar het concept ‘flow’. Hiermee begon hij zijn bijzondere zoektocht met vele ups en downs. In december 2016 promoveerde Jef uiteindelijk tot doctor in de Flow. Dit met goedkeuring van de wereldberoemde founder van de flow theorie Mihaly Csikszentmihalyi. In dezelfde tijd richtte Jef met succes de netwerkorganisatie Flow Concepts op. 

Jef heeft zijn bevindingen recentelijk gepubliceerd in een nieuw boek genaamd: ‘Team Flow: The psychology of optimal collaboration.’

Fabio D’Agata

Hoe kan lichaamsbeweging leiden tot persoonlijke groei en betere prestaties?

Op deze vraag geeft Fabio D’Agata antwoord tijdens ons congres. Door het lichaam te betrekken bij ons dagelijkse werk krijgt persoonlijk leiderschap een nieuwe dimensie. Zo heeft Intelligent Bewegen direct invloed op wilskracht, creativiteit en productiviteit. Het verandert zelfs gedrag op een effectieve, duurzame manier.

Vanuit zijn persoonlijke verhaal, inspirerende succesvoorbeelden uit de praktijk en wetenschappelijke onderbouwing legt Fabio een directe verbinding tussen het lichaam en persoonlijke ontwikkeling.

Fabio D’Agata (1984) is oprichter en directeur van SPAT Verandert. Zijn methode is inmiddels omarmd binnen het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs en overheidsinstellingen. Door zijn vernieuwende visie op beweging en persoonlijke groei is hij een veelgevraagd spreker op dit gebied.

Wil je nu al meer weten over zijn methode? Luister dan naar de postcast van Eindbazen.

Veelgestelde vragen

Het congres vindt plaats in Parnassia aan Zee, bij strand Bloemendaal.

Adres: Parnassiaweg 1, 2051 EA Overveen.

Het congres wordt gehouden voor iedereen in het onderwijs die aan projecten werkt of een team leidt. Dit zijn voornamelijk schoolleiders en teamleiders, maar eigenlijk is het voor iedereen die in teamverband werkt, beter wil samenwerken en nieuwe inspiratie op wil doen van inspirerende gastsprekers. Weet je niet zeker of het congres voor jou van toegevoegde waarde is? Stuur dan een mailtje naar vraaghetaan@tantelean.com met een omschrijving van jouzelf en je functie, dan kunnen wij je eerlijk adviseren of wij denken dat het congres meerwaarde voor jou heeft.

We gaan het hebben over met focus en plezier samenwerken. Dit is één van de kernwaarden van Tante Lean. Onze eigen trainster Martina de Lange gaat dieper in op het onderwerp ‘leiderschap in deze tijd’. Waar loop je tegenaan en hoe kan je dit zo goed mogelijk oplossen? Daarnaast komt het belang van bewegen aan bod met gastspreker Fabio. Naast deze onderwerpen zal er nog veel meer on the spot aan bod komen. Het belooft een waanzinnig leerzame dag te worden waar je op een waardevolle manier in contact komt met gelijkgestemden.

Dit is ons allereerste congres waarbij wij meteen groot uitpakken. De 3 inspirerende gastsprekers zetten je aan het denken op een andere manier dan wij in het onderwijs gewend zijn. Je zal met een frisse blik en nieuwe creatieve ideeën met meer focus en plezier kunnen samenwerken. Dit is de sleutel tot een goedlopende, fijne en leuke organisatie.

Helemaal niets! De gehele dag word je door ons verzorgd inclusief een fantastische lunch. Laat je in de watten leggen, zodat je optimaal alle informatie tot je kan nemen.

Bestel nu je tickets

EARLY BIRD - TICKET

€ 375

Wij bieden 60 tickets aan met een Early Bird – tarief, dus wees er als eerste bij! Deze actieprijs is geldig t/m 30 april 2024.

  • Inclusief heerlijke lunch bij Parnassia aan zee.

REGULIER TICKET

€ 475

Reguliere prijs per 1 mei 2024.

  • Inclusief heerlijke lunch bij Parnassia aan zee.

Nog vragen? Stel ze hier!

Heb je nog vragen over het congres? Vul dan het onderstaande contactformulier in of stuur een mail naar vraaghetaan@tantelean.com. Wij beantwoorden je vraag doorgaans binnen 48 uur.