Tante Lean Festival

MET FOCUS EN PLEZIER
SAMENWERKEN IN DE 21STE EEUW

voor schoolleiders en facilitators in het onderwijs en mensgerichte organisaties

11 oktober 2024 | Parnassia aan zee Bloemendaal

Het Tante Lean festival voor het onderwijs

Wij organiseren ons allereerste festival voor schoolleiders, facilitators in het onderwijs en mensgerichte organisaties. Voor één dag ga je dan terug naar school, hoe gaaf is dat? De hele dag staat in het teken van het ontmoeten van gelijkgestemden, inzichten opdoen over efficiënt en effectief samenwerken én samen focus en plezier beleven! 

Met onze inspirerende gastsprekers Marc Lammers, Jef van den Hout en Fabio D’Agata belichten we het thema van verschillende kanten. Daarbij komen thema’s als samenwerken, teamflow, creativiteit en het belang van intelligent bewegen aan bod. Kortom, het festival belooft een waanzinnig leerzame dag met gelijkgestemden te worden. Zien we jou op 11 oktober 2024 bij Parnassia aan Zee in Bloemendaal?

Wat je gaat leren

Met andere schoolleiders en teamleiders ga je een zinderende dag beleven. Met focus en plezier samenwerken is een kernwaarde van Tante Lean en precies dat gaan we aan jou overbrengen. Niemand minder dan Marc Lammers verzorgt de aftrap en hij neemt ons meteen mee naar zijn succesvolle carrière. Hoe heeft hij zijn team in de flow gekregen? Hoe bracht hij innovatief leiderschap in de praktijk? Marc zal alle vragen beantwoorden tijdens ons festival.

 Daarnaast verzorgt Martina de Lange, trainster bij Tante Lean, een enthousiasmerende workshop over leiderschap in deze tijd. Waar loop je tegenaan? Wat vraagt deze tijd van jou en wat is er veranderd? Wat werkt wel en wat niet? Martina zal uitgebreid ingaan op al je vragen.

Gedurende de dag ontdekken we nog veel meer over samenwerken en teamflow in het onderwijs. Zo zullen gastsprekers Fabio D’Agata en Jef van den Hout het thema vanuit verrassende invalshoeken belichten. Het belooft een inspirerende dag te worden voor onderwijs. Zoals Marc Lammers mooi zegt: “Winnaars hebben een plan. Verliezers hebben een excuus.” Dus, geen excuus: meld je nu aan voor het festival van Tante Lean op 11 oktober 2024 in Bloemendaal. Tot dan!

“WINNAARS HEBBEN EEN PLAN. VERLIEZERS HEBBEN EEN EXCUUS. DUS, GEEN EXCUUS: MELD JE NU AAN"

Het programma

09:00 uur | inloop
09:30 uur | opening door dagvoorzitter
09:45 uur | keynote door Marc Lammers
10:45 uur | pauze
11:00 uur | keynote door Jef van den Hout over teamflow
12:00 uur | lunch
13:00 uur | workshops door Martina de Lange (Tante Lean) en Fabio D’Agata
14:30 uur | pauze
14:45 uur | Open Space 
15:45 uur | borrel
17:00 uur | einde

#teamflow

Hoe krijg je jouw onderwijsteam in de flow?

KEYNOTESPREKER tijdens het festival is niemand minder dan Nederlands hockeycoach en voormalig hockeyspeler Marc Lammers! Hij zal de aftrap verzorgen én met ons in gesprek gaan. Met Marc als bondscoach won het Nederlandse dameshockeyteam de gouden medaille op de Olympische Spelen in 2008. Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen? Hoe ging hij van GOED naar GOUD?

gastsprekers

Marc Lammers

Vanaf 2001 was Marc Lammers acht jaar lang bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam. Met Oranje behaalde hij verschillende successen, met als hoogtepunt de gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing in 2008.

Tegenwoordig houdt Marc Lammers zich bezig met het coachen en inspireren van teams en teamleiders. Aan de hand van de eigenschappen in een elftal toont Marc de route naar teamflow.

Ga je mee voor GOUD?

Als spreker is Marc Lammers niet alleen zeer inspirerend, maar ook vernieuwend. Zo maakt hij veel gebruik van visuele en interactieve middelen. Zijn presentaties zijn daardoor levendig zijn en roepen emotie op, alsof je zelf aanwezig bent geweest bij zijn teamprestaties. Marc heeft bovendien een duidelijke visie op coaching en ontwikkeling. Coachen is de laatste tijd erg veranderd: coachen doe je samen, niet top-down.

Zijn visie op coachen en ontwikkeling komt ook sterk naar voren in de boeken die hij heeft geschreven: ‘Coachen doe je samen’ en ‘Yes! Een crisis’ en ‘FLOW, van goed naar goud’.

Jef van den Hout

Jef van den Hout houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met teamflow. Zo doet hij onderzoek naar teamflow en geeft inspirerende presentaties over teamflow. Daarnaast leidt hij professionals op in het teamflow-gedachtegoed en helpt hij organisaties en teams om teamflow te ervaren.

Tijdens het festival ontdek je wat de voorwaarden voor (team)flow zijn en wat precies de unieke kenmerken zijn van deze magische (gedeelde) ervaring. Tijdens zijn lezing zal hij wetenschappelijke inzichten op een humoristische en laagdrempelige manier vertalen naar de (team)praktijk van alledag.

Jefs fascinatie voor flow heeft een persoonlijke achtergrond. In 2009 gaf Jef zijn baan op omdat hij zelf niet in een flow kwam. Vervolgens ging hij onderzoek doen naar het concept ‘flow’. Het was het begin van een bijzondere zoektocht met vele ups en downs. Met als resultaat dat Jef in december 2016 de doctorstitel behaalde met zijn proefschrift over het conceptualiseren en meten van teamflow. Een van de copromotoren was Mihaly Csikszentmihalyi, de wereldberoemde grondlegger van de flowtheorie. Jef heeft ook de succesvolle netwerkorganisatie Flow Concepts opgericht. 

Jef heeft zijn bevindingen uiteengezet in het boek Team Flow: The psychology of optimal collaboration (2019).

Fabio D’Agata

Hoe kan lichaamsbeweging leiden tot persoonlijke groei en betere prestaties?

Op deze vraag geeft Fabio D’Agata antwoord tijdens het festival. Fabio laat zien hoe je persoonlijk leiderschap een nieuwe dimensie kunt geven door het lichaam te betrekken bij je dagelijkse werk. De door hem ontwikkelde methode Intelligent Bewegen heeft direct invloed op wilskracht, creativiteit en productiviteit. Hiermee kan gedrag zelfs op een effectieve, duurzame manier worden veranderd.
Vanuit zijn persoonlijke verhaal, inspirerende succesvoorbeelden uit de praktijk en wetenschappelijke onderbouwing legt Fabio een directe verbinding tussen het lichaam en persoonlijke ontwikkeling.
Fabio D’Agata (1984) is oprichter en directeur van SPAT Verandert. Zijn methode is inmiddels omarmd binnen het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs en overheidsinstellingen. Door zijn vernieuwende visie op beweging en persoonlijke groei is hij een veelgevraagd spreker op dit gebied.
Wil je nu al meer weten over zijn methode? Luister dan naar de podcast van Eindbazen.

Veelgestelde vragen

Het festival vindt plaats in Parnassia aan Zee, bij strand Bloemendaal.

Adres: Parnassiaweg 1, 2051 EA Overveen.

Met ons allereerste festival pakken wij meteen groots uit. Onze inspirerende gastsprekers zetten je aan het denken op een andere manier dan onderwijsmensen gewend zijn. Daardoor krijg je een frisse blik en nieuwe creatieve ideeën waardoor je met meer focus en plezier kunt samenwerken. Dit is de sleutel tot een goedlopende, fijne en leuke organisatie.

Het festival is voor iedereen in het onderwijs die aan projecten werkt of een team leidt. Dit zijn voornamelijk schoolleiders en teamleiders, maar eigenlijk is het voor iedereen die in teamverband werkt, beter wil samenwerken en nieuwe inspiratie wil opdoen. Weet je niet zeker of het festival voor jou toegevoegde waarde heeft? Stuur dan een mailtje naar vraaghetaan@tantelean.com met een omschrijving van jouzelf en je functie. Wij zullen je eerlijk zeggen of wij denken dat het festival meerwaarde voor jou heeft.

We gaan het hebben over met focus en plezier samenwerken. Dit is één van de kernwaarden van Tante Lean. Onze eigen trainster Martina de Lange gaat bijvoorbeeld dieper in op het onderwerp ‘leiderschap in deze tijd’. Waar loop je tegenaan en hoe kan je dit zo goed mogelijk oplossen? Daarnaast gaat gastspreker Fabio D’Agata in op het belang van bewegen. Naast deze onderwerpen zal er nog veel meer aan bod komen. Het belooft een waanzinnig leerzame dag te worden waar je op een waardevolle manier in contact komt met gelijkgestemden.

Helemaal niets! De hele dag word je door ons verzorgd, inclusief een fantastische lunch. We leggen je in de watten, zodat je alle informatie optimaal kunt opnemen.

Bestel nu je tickets

regulier TICKET

€ 475

  • Inclusief heerlijke lunch bij Parnassia aan zee.

Nog vragen? Stel ze hier!

Heb je nog vragen over het festival? Vul dan het onderstaande contactformulier in of stuur een mail naar vraaghetaan@tantelean.com. Wij beantwoorden je vraag doorgaans binnen 48 uur.